Chili con carne med ris, KRAV

8 februari, 2015


Ekologisk chiligryta med ris, nötfärs, bönor, tomat, vitlök, chili och kakao. Grön Ko ekologiskt nötfärs och tre sorters ekologiska bönor, red kidney, vit kidney och svarta bönor. Servera gärna med creme fraiche och finhackad färsk chili.

Ingredienser:

Tomater*, ris* 26%, nötfärs* 24%, BÖNOR*, lök*, vitlök**, potatisstärkelse**, köttbuljong** (maltodextrin**, majsstärkelse**, palmfett**, nötkött**, rörsocker**, karamelliserat socker**), salt, socker*, chili**, kakao*, koriander**, spiskummin**, paprika**, oregano**. *= KRAV-ekologisk ingrediens, **= Ekologisk ingrediens.

Näringsvärde per 100g per portion
Energi (kJ) 560 2 240
Energi (kcal) 130 540
Fett (g) 3,5 14,2
varav mättat fett (g) 1,5 6,0
Kolhydrater (g) 17,1 68,5
varav sockerarter (g) 2,0 7,8
Protein(g) (g) 7,6 30,6
Salt (g) 1,0 4,1
Fiber (g) 2,3 9,2


Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook