Fläsklägg och rotmos

28 augusti, 2014


Rimmad fläsklägg tillagad med sous vide. Saftigt, mört och helt underbart långkokt fläskkött, som tillsammans med rotmos, är typisk svensk husmanskost när den är som bäst.

Fläskköttet är svensk köttråvara och är förädlat på ett charkuteri i N:a Råda.

Servera med stark senap och klippt bladpersilja.

”ALL GLÄDJE UTAN ROTMOS ÄR KONSTLAD GLÄDJE” - Torsten Ehrenmark

Innehåller kålrötter, potatis, morötter, grönsaksbuljong (potatisstärkelse, lök, pumpa, palsternacka, persiljerot, blomkål, jästextrakt, maltodextrin, socker, arom, vegetabiliskt fett.) SMÖR, salt, kryddor. Fläsklägg* 28% (antioxidationsmedel natriumcitrat, natriumaskorbat, natriumnitrit). *URSPRUNG SVERIGE

Vikt 450 g

Näringsvärde per 100 g per portion
Energi, kcal 107,8 485,1
Protein 10,1 45,5
Kolhydrater 7,6 34,2
Fett 5,3 23,9


Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook