Anmäl dig till Gastronomiska Matverk 2014

27 augusti, 2013

Anmäl dig till Gastronomiska Matverk 2014

Det är dags att anmäla sig till Värmlands landskapsdeltävling i Gastronomiska Matverk den 7 november på Matmejeriet i Karlstad.

2013 vann Saltea riksfinalen i Gastronomiska Matverk. Produkten är skapad av Mats Swensson, Björn Zetterberg och Anders Granhed och tillverkas av Grön Ko på Matmejeriet i Karlstad. Matlaget bakom produkten vill ändra på att vi äter färre musslor i Sverige än generellt i övriga Europa. De odlade blåmusslorna från fisk- och skaldjursmetropolen Bohuslän är kokta i vin och grönsaker. Produkten följer trenden med färdigmat som gör att alla kan äta vällagade musslor på ett enkelt sätt. Musslorna är tillagade och pastöriserade direkt i en vakuumförpackning. Serveringstips: Som en enkel förrätt med färskt bröd eller till pasta med färsk persilja och musslornas vinspad.

Matverk är tävlingen som skapar moderna livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Bakom bidragen finns lag med råvaruproducent, matlagare och förädlare från alla Sveriges landskap. Vill du tävla eller på annat sätt delta i Gastronomiska Matverk 2014? Tveka inte, var med och skapa det svenska matundret!

För att komma till Riksfinalen skall man vinna Landskapsdeltävlingen. Deltävlingen i Värmland är den 7 november 2013. Riksfinalen är i början av 2014.

Mer information om Gasttronomiska Matverk 2014.

Ladda ned inbjudan.

eller

Anmäl dig här.

Maria Eriksson vann Värmlandsfinalen 2013 med Skrädmjölsknäcke.

Finska invandrare i landskapet införde traditionen med skrädmjöl redan på 1600-talet. Mjölet görs på rostade havrekärnor och används främst i Värmland än i dag. Producenten Maria Eriksson fick nyligen idén att baka ett knäckebröd på enbart skrädmjöl. En kokt lingonmarmelad med brännvin gjorde succé som komplement. Den milda och lite nötaktiga smaken gör också att brödet passar till det mesta. Som ett knaprigt bröd till förrättssoppan, till andra charkdelikatesser – eller som ett fullvärdigt och nyttigare alternativ till chips.Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook