Grön Ko Hemkok

18 november, 2010


Christina visar upp våra nya långkok, Grön Ko Cook Off.

Nu introducerar vi våra färdiga måltider, Grön Ko Nästan Klar. Det är färdiga långkoksgrytor som Klassisk Kalops, Boeuf Bourguignon och Grön Ko Curry. Vi erbjuder också en egen mild och Krämig Lasagne och en Gulaschsgryta med mycket kött. Alla våra grytor är på klassiska recept med vårt eget ekologiska nötkött och gedigna råvaror. Potatisen i långkoksgrytorna är bland annat gourmetpotatis från Ängebäck i Grava. Vi erbjuder också ett smaksatt potatismos och en rotfruktsgratin. Det goda potatismoset kan ätas till någon av våra grytor eller till en stekt köttbit eller korv från Grön Ko. Den lyxiga rotfruktsgratinen med västerbottenost passar bra till söndagssteken eller rökt Herefordrulle.

Långkoksgrytor på ekologiskt långsamtvuxet gräsätarkött från kviga och stut av Hereford eller Aberdeen Angus.

De grytor vi erbjuder är:

Bouef bourguignon: En mustig vinkokt köttgryta på högrev som skärs i 3-4 cm stora tärningar. Köttet sjuds i ca 2 timmar i oxbuljong och vin, tillsammans med steklök, vitlök, lagerblad och timjan. Anses av många som en av Frankrikes nationalrätter. På Grön Ko serveras den med vårt goda potatismos som är smaksatt med palsternacka och rotselleri. Moset kan också köpas separat i butiken för den som vill servera en snabb middag hemma.

Klassisk kalops: En typisk svensk långkoksgryta. Vår variant är skånsk kalops på 3 cm köttärningar av ytterlår som sjuds i buljong med morot, lök, kryddpeppar och lagerblad. I rätten ingår smörvänd oskalad gourmetpotatis från Ängebäck. Tunnskalig potatis passar utmärkt i vår förpackningsmetod då alla smak- och näringsämnen blir kvar i potatisen.

Klassisk kalops, Grön Ko Curry, Krämig Lasagne, Potatismos, mm. Klicka för större bild.

Gulasch: En köttrik matig gryta med nötfärs, lök, röd paprika, krossade tomater, vitlök, morötter, potatis, rotselleri och kalvfond. Toppa med en klick creme fraiche och bladpersilja och servera med ett gott bröd.

Grön Ko Curry: Grön Ko´s currygryta är en lagom kryddstark gryta på nötkött tillsammans med lök, tomater, gröna bönor och rapsolja. Vi har gjort en egen kryddblandning på röd chili, färsk koriander, persilja, vitlök, ingefära mm. Grytan kan köpas utan tillbehör och räcker då till två personer om man kokar eget ris eller potatis. Grön Ko Curry kan också köpas med ris eller potatis som en färdig rätt för en person.

Lasagne: En mild och krämig lasagne på nötfärs, lök, morötter, rotselleri, krossade tomater, rapsolja, vitlök, chili, oxfond, svartpeppar, tomatpuré och örtkryddor. Serveras på Grön Ko med ruccola.

Som tillbehör till våra grytor eller andra rätter erbjuder vi följande:

Grön Ko Potatismos: Äkta potatismos gjord på King Edvard från Värmlandspotatis med mjölk, smör och smaksatt med palsternacka och rotselleri.

Grön Ko Rotfruktsgratin: En mycket smakrik gratäng gjord på potatis, palsternacka, rotselleri, morötter, kolrot, Västerbottenost och Kvibille ädelost. Vi har inte snålat med råvarorna och det känns på smaken. Kan ätas som en vegetarisk rätt eller passar utmärkt till rostbiff eller rökt Herefordrulle.

Grön Ko Nästan Klar passar både till vardags och till fest.
Vi har gjort långkoket du gör den sista touchen!

Grön Ko Fläskgryta med äpple: Fläskkött från Värmlandsnäsgris, gröna bönor, morötter, lök, äpple och lite äppelcider ger denna gryta en frisk och lite syrlig smak. På grön ko serveras grytan med vårt potatismos, smaksatt med rotsaker. Moset kan köpas som ett tillbehör i butiken. Grytan kan med fördel serveras med råris, som du kokar själv hemma i köket.

Creme ninon: En otroligt god soppa gjord på gröna ärtor, vin, grädde, citron och hönsbuljong. Värm soppan 3 minuter på full effekt, vispa upp den med en skvätt champagne. Servera den med en klick Vänerlöjrom, som du hittar i vår frys, och du får en festlig rätt värdig att bjuda på!Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook