KRAV ekologisk färsk färdigmat!

29 januari, 2015


Nu levererar Grön Ko KRAV certifierad färsk färdigmat!

Vi har sedan starten lagat mat på vårt eget KRAV certifierade nötkött. Nu har vi även fått vår produktionsanläggning KRAV-certifierad också och kan äntligen få sätta KRAV-märket på både vårt kött och vår färdigmat!

I början av september 2014, gick vår första leverans med vår goda mat till ICA centralt! Det nya året inledde vi med att efter lång förberedelse få vår produktionsanläggning KRAV-certifierad.

Det innebär att alla ICA handlare i hela Sverige kan beställa ett urval av våra färska färdigrätter från ICA´s centrallager. Tre rätter är nu helt KRAV-ekologiska, två EU-ekologiska och vi arbetar för att hitta fler ekologiska råvaror, så att vi snart kan erbjuda fler ekologiska färdigrätter. Alla rätter har vi nu dessutom ökat till 450 gram per portion.

I en del rätter väljer vi att fortsätta med både ekologiska och närproducerade råvaror, för att vi har ett bra samarbete, att råvarorna har hög kvalité och där vi vet att leverantören/producenten kommer att bli ekologiskt certifierad inom en snar framtid.

Vi älskar mat och drivs av att fler ska kunna uppleva den när den är som bäst. Vår affärsidé bygger på starka traditionella värderingar, som vi förverkligar med modern MicVac-teknik.

Det ekologiska nötköttet kommer från vår egen gård Mässvik och granngårdar där vi föder upp rakt igenom gröna kor, i form av långsamtväxande gräsätare. Djur som får växa i sin egen takt, får ett välmarmorerat, mört och smakrikt kött! Vi slaktar på ett Krav-certifierat familjeägt slakteri, en och en halv timmes bilväg från vår gård. Vårt kött möras alltid i tre veckor, varav en veckas hängmörning, innan det når slutkunden. Det mesta av vårt kött går till vår färdigmatsproduktion, men de finare detaljerna kan man köpa i vår saluhall i Värmlandsbro.

Tillagningen av våra färdigrätter sker i vår matfabrik i Matmejeriet i Karlstad. MicVac-metoden, som vi använder oss av, bevarar smak-och näringsämnen och ger lång hållbarhet och som i sin tur bidrar till att minska matsvinnet.

Följande färska färdigrätter finns idag tillgängliga för alla ICA butiker i Sverige.

Artikel Art nr ICA Vikt g.
Dillkött med gourmetpotatis, ekologisk, KRAV 200820 450
Köttbullar med potatismos, ekologisk, KRAV 200823 450
Korvstroganoff med ris, ekologisk 200824 450
Isterband med stuvad potatis, ekologisk 200825 450
Fläsklägg med rotmos 200826 450
Fiskgryta Bouillabaisse 230093 450
Falukorv med makaroner, ekologisk 230096 450


Läs mer under fliken VÅR GODA MAT!
Vi hoppas vi syns på ICA och önskar er alla en smaklig måltid!!
Knut & Christina

.Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook