Påskalamm – Beställ före sönd 21/3

12 mars, 2010


Till påsk förmedlar vi ekologiska lamm från gården Hagen i Västra Ämtervik. Det går att köpa helt eller halvt lamm i låda.

Lammlådorna beräknas ligga på 14-20 kg, beroende på styckningssätt. Styckning enligt bilder, men kan vid behov diskuteras. Kontakta då Joakim Lundgren direkt på tel 070-604 55 57.

Helfall (för den som vill stycka själv): 100 kr/kg inkl moms

Grovstyckat: 115 kr/kg inkl moms

Finstyckat: 145 kr/kg inkl moms (hel låda), 155 kr/kg (halvlåda)

Sista anmälan inför påsk är den 21 mars. Joakim begränsar påskslakten till 10 lamm och beställning sker efter principen först till kvarn.

Avhämtning av lammlåda sker utanför grön ko på skärtorsdagen mellan kl 14-18.

I Säljebacka, Västra Ämtervik ligger gården Hagen naturskönt placerad mellan Frykstahöjden och sjön Fryken. Där, på Fryksdalens Fårfarm, lever familjen Lundgren med sina ca 330 tackor och driver en KRAV godkänd lammproduktion. Årligen föds ca 600 lamm. En del av tacklammen säljs som livdjur till andra lammproducenter medan de som blir kvar långsamt föds upp på bete sommartid och gräsutfodras hemma på stall vintertid. Viktigt för lammproduktionen på Fryksdalens Fårfarm är att alla djuren skall ha det bra året runt och följa sina naturliga levnadsmönster. Vintertid kan alla får röra sig fritt ut ut och in mellan stall och rastfållor. Den som vill är välkommen att göra ett besök till gården för att hälsa på och titta på fåren. För mer info se www.fryksdalensfarfarm.seDela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook