Grön Ko´s färska färdigmat till alla ICA-butiker i Sverige!

4 september, 2014

Grön Ko´s färska färdigmat till alla ICA-butiker i Sverige!

I början av september gick vår första leverans med vår goda mat till ICA centralt!

Det innebär att alla ICA handlare i hela Sverige kan beställa ett urval av våra färska färdigrätter från ICA´s centrallager. Det är vi fantastiskt glada för och hoppas på att vi får en bra plats i butikshyllan!

Vi älskar mat och drivs av att fler ska kunna uppleva den när den är som bäst. Vår affärsidé bygger på starka traditionella värderingar, som vi förverkligar med modern MicVac-teknik.

Det ekologiska nötköttet kommer från vår egen gård Mässvik och granngårdar där vi föder upp rakt igenom gröna kor, i form av långsamtväxande gräsätare. Djur som får växa i sin egen takt, får ett välmarmorerat, mört och smakrikt kött! Vi slaktar på ett Krav-certifierat familjeägt slakteri, en och en halv timmes bilväg från vår gård. Vårt kött möras alltid i tre veckor,varav en veckas hängmörning, innan det når slutkunden.

Tillagningen av våra färdigrätter sker i vår matfabrik i Matmejeriet i Karlstad. Vi använder oss av MicVacmetoden, som bevarar smak-och näringsämnen och ger lång hållbarhet, som i sin tur bidrar till att minska matsvinnet.

Under hösten pågår vårt arbete med att certifiera vår matfabrik och i början av 2015, kommer vi att certifiera flertalet av våra färska färdigrätter, men redan idag är nötköttet, falukorven och isterbandet alltså redan ekologiskt.

Följande färska färdigrätter finns under hösten 2014

Artnr ICA Artikel Storlek
280738 Dillkött med gourmetpotatis 425g
280743 Isterband med stuvad potatis 450g
280739 Fläsklägg med rotmos 450g
280740 Korvstroganoff med ris 400g
280741 Pasta bolognese 450g
280742 Köttbullar med potatismos 450g

Läs mer under fliken VÅR GODA MAT!

Vi hoppas vi syns på ICA och önskar er alla en smaklig måltid!!

Knut & Christina
Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook