Nya getostar från Finnskogens ost

15 november, 2010

Nya getostar från Finnskogens ost

Ett nytillskott bland lokalproducerade getostar är Finnskogens Ost från Torsby. De tillverkar hårdostar med örter och olika kryddblandningar, brieost, kallrökt getost, och salladsost -typ feta, naturell i rapsolja, eller t.ex marinerad med basilika. De har även en x-tra lagrad getost, som mognat i ostkällaren under 24 månader. Den kallrökta getosten är en lite annorlunda ost som är värd att pröva. Den kan variera i färg och röksmak med hänsyn till vart den har legat i rökskåpet.

De ostar vi har från Finskogens Ost är tillverkade i deras egna mejeri och är källarlagrade på trähyllor. Ostarna är tillverkade av opastöriserad mjölk.

”Vi måste hjälpas åt att verka för de opastöriserade ostarna. Idag har det gått så långt att vi betraktar opastöriserad ost som lika farlig som ett kärnvapen. Opastöriserad ost är ett sätt att framkalla lokal kultur!” Piero Sardo, Slow Food Foundatio, Italien.


Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook