Nya tider på Grön Ko

3 november, 2010

Nya tider på Grön Ko

Från och med nästa vecka, 8 november, börjar vi med nya öppettider och nya erbjudanden!

• Nya tider innebär mer hängmörat nötkött i charkdisken från vår egen gård Mässvik Säteri och granngårdarna Godås, Norbro och By Prästgård. Det är i huvudsak kött från de lätta köttraserna Hereford och Aberdeen Angus. Som ett komplement kommer vi också att erbjuda styckningsdetaljer från de tunga köttraserna Limousine, Blonde d´Aquitaine och Charolais från gården Ölunda Säteri. Vi utökar också med fler djurslag som gårdsgris från Värmlandsnäs och lamm producerade nära dig.

• Nya tider innebär att vi avsätter mer tid för charktillverkning och vidareförädling av vårt eget kött. Under hösten och vintern utökas sortimentet med mer egna delikatesser såsom vår egen falukorv, wienerkorv, grillkorv, köttbullar, vilt-och lantpaté, pastejer och portionspajer.

Bredsjö Blå från Bredsjö Mjölkfår AB

• Nya tider innebär också att ostsortimentet utökas med unika och smakrika ostar av både ko och getmjölk. Det kommer att vara ostar som är producerade nära dig men också ostar av yppersta kvalitet från när och fjärran.  Goda chutneys och marmelader och bröd kommer att finnas som tillbehör.

• Nya tider innebär enklare tillgång till kaféets luncher och goda kakor. Vi dukar upp så att du själv kan förse dig med vad du önskar. Kaffe, the, morotskaka,  chokladboll och varierade hembakade kakor fyller våra fat på kakbordet. Våra långkoksgrytor med goda tillbehör finner du i grytbaren där du gör den sista tillagningen genom att värma i ca 4 min och får enkelt en riktig kvalitetsmåltid. Det finns också tillbehör såsom bröd, olika sorters topping och kryddgrönt.

Korsningskviga Hereford och Aberdeen Angus på Mässvik Säteri.

• Nya tider innebär att vi introducerar våra färdiga måltider, Grön Ko Cook Off. Det är färdiga långkoksgrytor så som Klassisk Kalops, Boeuf Bourguignon och Grön Ko Curry. Vi erbjuder också en egen mild och Krämig Lasagne och en Gulaschsgryta med mycket kött. Alla våra grytor är på klassiska recept med vårt eget ekologiska nötkött och gedigna råvaror. Potatisen i långkoksgrytorna är bland annat gourmetpotatis från Ängebäck i Grava. Grön Ko Cook Off passar både till vardags och till fest.

Vi har gjort långkoket du gör den sista touchen!

Varmt välkomna till nya tider på Grön Ko!Dela med dig:
  • Eposta denna artikel
  • Lägg ut denna artikel på Twitter
  • Lägg ut denna artikel på Facebook